Back

Stir Fried Sate-sfying


Serving Size6 pax
Preparation Time180 min
Cooking Time15 min

Ingredients

BAHAN-BAHAN A
1kg

Isi ayam dipotong kecil

200g

Krimer Sejat F&N

3 sudu besar

Madu

1 sudu besar

Garam

2 sudu besar

Serbuk jintan putih

2 sudu besar

Serbuk biji jintan manis

3 sudu besar

Serbuk biji ketumbar

1 sudu besar

Serbuk kari

BAHAN-BAHAN B - Sos (Dikisar menjadi pes)
8 biji

Bawang merah

5 ulas

Bawang putih

4cm

Halia

3cm

Lengkuas

3cm

Kunyit

4 batang

Serai

Instruction

Step 1

Campurankan bahan-bahan A dengan bahan-bahan B ke dalam mangkuk, kemudian perap ayam dan masukkan ke dalam peti sejuk sekurang-kurangnya 3 jam atau semalaman untuk hasil lebih baik.

Step 2

Panaskan minyak dan masak daging satay yang telah di perap sehingga kuning keemasan.

Step 3

Hidangkan bersama nasi dan kuah kacang kegemaran anda.